Copyright © 2014 Beatrice Désirée Rambøl

BEHANDLINGBehandling.html
PRISERPriser.html
KURSKurs.html
PRODUKTERProdukter.html
HVA ER 
AYURVEDA? hva_er_Ayurveda.html
KONTAKT & TimebestillingKontakt.html
OM OSSOM_oss.html
BERØRING
ANBEFALINGERanbefalinger.html
GALLERIgalleri.html
HVA ER
KI-TERAPI?hva_er_Ki-terapi.html

Berøring er livsviktig !!

Å berøre noen er en gave:


Å få berøring er en like stor gave, enten det gjelder de små spontane, mentale, hverdagslige innspillene eller mere planlagt og koreografert som i behandling, og massasje.
Berøring er like livsviktig for de nydelige små spedbarnsmirakler som for de like store flotte mirakler av barn og ungdom, voksne og eldre.Huden er kroppens største organ:


Gjennom god berøring på dette sanseorganet, via millioner av nerve-ender, utløses kroppens endorfiner, og livet kjennes akkurat så mye mere stort , vakkert, rikt og ekte som det fortjener å føles.

Og det er sant ... du skal ha denne omsorgen,hos terapeut like mye som en klem fra naboen på tunet. Dette er den største gave som bare kan utveksles ved at mennesker ser og anerkjenner hverandre, ved at mennesker bryr seg om hverandre .... og du skal ha den uansett hvilken størrelse du er, uansett om du har valker og strekkmerker på både kropp og sinn, for liten, for stor, for tykk, for svak, for redd ... glem det!
Du skal ha det!


Berøringens natur er, og skal være, ubetinget:

I en behandlingssituasjon vil omsorg og massasje være med på å sette igang kroppens eget helbredelsessystem!
Uansett hva du har behov for, om det er spent muskulatur, høyt blodtrykk, hodeverk, men også like godt på det psykiske plan som traume, sjokk, hendelser, kroniske lidelser osv.
Terapeuten er alltid bare et verktøy i din helbredelsesprosess .... det er du som er din egen kropp og psykes eneste helbredelsesfaktor.
I det øyeblikket du lander på benken og gir deg over, er du i ferd med å ta ansvar for ditt eget velbefinnende ... du har nå tatt ansvar for deg selv, og det er du som lar din kropp finne frem hva som skal til for å lindre dine ubalanser. Det er bare du som kan skape deg selv hvert øyeblikk, ingen andre. Ta ansvar for det.
Dessuten vil vi påstå at det å få kroppen massert og behandlet er en av de sterkeste måtene å bli kjent med seg selv på.

I dag vet vi at berøring er livsviktig for alle i hele dyreriket.
Små dyreavkom som ikke får kjenne kroppsvarme, hjerteslag og omsorg vil dø. Menneskebarn som opplever det samme vil gå glipp av så eksistensielle utviklingsfaktorer på det fysiske og psykiske plan at avvik lett kan oppstå. Premature barn i kuvøse vokser og utvikler seg fortere når de blir berørt hver dag!

Mennekser som gir og får ubetinget omsorg vil alltid klare seg.

Vi skal alle sørge for at vi er disse fantastiske redskapene,slik at vi utvikler denne livsviktige varmen og omsorgen oss imellom, gir rikelig monn til barna våre og få denne utvekslilngen til å bli naturlig.

Vi skal også benytte oss av terapeutisk berøring og massasje som har stått sentralt siden tidenes morgen. Det har aldri gått, og kan aldri gå av moten.
Den overlever alt i form av sin egen enkle, sterke og unike kraft.«Den overlever fordi den er livsviktig»